Uber започва доставки на… тикви

 

Надяваме се КЗК да не ни обвини в нелоялна конкуренция, пише компанията

Световната компания за споделени пътувания Uber обяви необичайна акция за вторник, между 15 и 19 часа. Тогава всеки, който е свалил приложението за мобилен телефон, може да поръча тиква на цена от 3 лева.

    "Знаем, че цените правото си на избор. Колкото и да е странно, алтернативите при пътуванията са ограничени, но можем да ви предложим избор на тикви. Ето защо, бихме искали да ви дадем възможност да си изберете измежду красиви, кръгли (и не толкова кръгли) шарени, декоративни тикви през приложението.

    Надяваме се Комисията за защита на конкуренцията да не ни обвини в нелоялна конкуренция. Все пак става въпрос за тикви“, пише в официално съобщение на сайта на компанията.

Дейността на Uber в България бе прекратена с решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), което бе потвърдено и от Върховния административен съд преди две седмици.

Действията срещу Uber в България не са прецедент. Компанията е подложена на натиск в редица държави и протестите на таксиметрови шофьори съпътстват навлизането й на всеки пазар.

Две седмици след затварянето си в България, компанията се обърна към българските си клиенти така:

    „Липсвате ни, София!

    Само за 3 дни, повече от 20 000 човека подписаха петицията, подкрепяйки споделеното пътуване и правото си на избор! Бихме искали искрено да ви благодарим и сме ви приготвили малка изненада.

    Ние обичаме София и знаем, че София обича Uber и за това все още сме тук.“

Офертата за тиквите ще важи във вторник, 20 октомври. Всеки, който отвори приложението между 15 и 19 часа и натисне UberТИКВИ, поръчва тиква в София.

„Цената за доставка на една тиква е 3 лева, за декорация или не, ние ви носим най-много по две“, пише в съобщението.

На сайта на компанията не пише каква е причината за тази кампания и дали тя има връзка с предстоящия на 31 октомври празник Хелоуин.

Източник: http://clubz.bg, 19.10.2015г.

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]