Украйна и България ще могат да развиват съвместно нови транзитни пътища от Азия към Европа

 

 Украйна и България ще могат да развиват съвместно нови транзитни пътища от Азия към Европа. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ министърът на инфраструктурата на Украйна Андрей Пивоварский.
„В момента ние вече водим обсъждания за железопътно-фериботен път от Китай през Южна Европа към Европа и България може заедно с Румъния да играе много важна в този транспортен коридор. Днес също така обсъждахме и това. Затова на първо място – поддръжката към ЕС, за която сме много благодарни на правителството и президента на България. Мисля, че заедно ще построим нови логистични вериги“, коментира министърът.
По думите на министър Пивоварский двете страни заедно могат да получават приходи от транзитния потенциал на Украйна. Пивоварский изрази надежда, че Украйна ще получи подкрепа в ЕС от страна на България.

Източник: http://m.focus-news.net, 13.11.2015г.

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]