Украсяват влаковете към Габрово по повод Международния фестивал на хумора и сатирата

Всички пътнически влакове, които се движат днес в участъка между Царева ливада и Габрово, ще бъдат обслужвани от празнично украсена електрическа мотриса. Композицията ще бъде украсена по повод Международния фестивал на хумора и сатирата и Деня на град Габрово, който се отбелязва на същата дата. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. 
„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще съдейства за реализирането на предложената от любители на железопътния транспорт в град Габрово инициатива. Украсяването на мотрисата, пътуваща между Царева ливада и Габрово, ще създаде допълнително празнично настроение за жителите и гостите на града, предпочели да пътуват с влак в този ден. 
Пътниците във влаковете по маршрута между Царева ливада и Габрово ще бъдат посрещани със специално изработени за целта цветни листовки с весели анекдоти за габровци, разноцветни балони и плакати. Самите листовки с анекдоти ще бъдат и своеобразен сувенир за пътуващите в тези влакове.
Празнично украсена ще бъде и просторната чакалня на гарата в Габрово, която е с обновена визия. В чакалнята гостите на града могат да намерят туристическа карта, информация за забележителностите в региона, „пътуваща” библиотека с абсолютно свободен достъп, любопитни факти за историята на железопътната линия Габрово – Царева ливада, както и за биологичното разнообразие в региона и страната. Клиентите на националния железопътен превозвач имат възможност да ползват и безплатен безжичен интернет на гарата. На габровската гара и във всички влакове, които пътуват между Царева ливада и Габрово, ще бъде поставена програмата за събитията в празничния ден.
В карнавалното шествие по повод Международния фестивал на хумора и сатирата и Деня на град Габрово ще се включат над 2 000 участници от цялата страна и чужбина, ще бъдат представени 70 карнавални картини, фолклорни и кукерски формации, балетни трупи и оркестри. 
 
***
„Холдинг Български държавни железници” ЕАД подобри транспортното обслужване в Габровския регион с влизането в сила на Новия график за движение на влаковете през м. декември 2013 г. Всеки ден по линията между Габрово и Царева ливада пътуват 16 влака – по 8 в двете посоки. Благодарение на удобните връзки в гара Царева ливада и в гарите Горна Оряховица и Дъбово, пътуването с влак до и от Габрово е много по-удобно. 
 
Настоящото разписание предлага добра възможност на жителите и гостите на съседните градове – Велико Търново, Дряново, Трявна и Плачковци, да посетят Габрово по време на пролетните празници в града, включително и в деня на Карнавала.
ЖП транспорт

Скопие обяви жп линията до България за „ключов проект“ и задели за нея €29 млн.

Изграждането на жп линията от Северна Македония до България ще е „ключов проект“ за следващата година. Това обяви транспортният министър на страната Благой Бочварски на пресконференция в столицата. Бочварски каза, […]