Успешно премина прегледът на проектите по програма “Транспортна свързаност”

Представители на Европейската комисия посетиха няколко инфраструктурни обекта в района на Бургас в рамките на второто редовно заседание на комитета за наблюдение на Програма „Транспортна свързаност“. Събитието се проведе от 7 до 9 юни 2023 г. в Бургас. 

По време на заседанието на комитета бе извършен преглед на изпълнението на проектите за период от 2014 г. до 2020 г. и бяха обсъдени варианти за преодоляване на рисковете, за да не се допусне загуба на средства. Участниците дискутираха както допълнителни алтернативни проекти, така и възможностите за фазиране на настоящи проекти между ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ към Програма „Транспортна свързаност“. 

Участниците в комитета и представителите на ЕК посетиха жп гара Владимир Павлов, където са извършени строителни дейности, които дават възможност товарите да бъдат транспортирани директно между жп гарата и пристанищната зона.

Разгледан бе и обходът на Бургас-пътен участък, с който транзитният трафик се извежда от града. Това води до намаляване на задръстванията и вредните емисии, спестяване времето за пътуване и повишаване безопасността на движение. 

В рамките на обиколката бяха посетени пристанище Бургас, където бе представено новото кейово място и в реално време бе направена демонстрация на системата за управление на корабния трафик.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…