В Европа вече работи “Юбер” за частни самолети

Мобилното приложение за мобилен, станало известно като "Юбер за частни самолети", започна да предлага своите услуги и в Европа. То ще позволява на желаещи да се възползват от курсовете на частните самолети, когато в тях има празни места. За момента това е възможно само за пътувания между градовете Лондон, Париж и Женева. Но системата се разраства и от месец май ще може да се ползва и за полети до Ница , а в края на годината към градовете ще се присъедини и Москва.

Истинското име на приложението "JetSmarter". То се ползва в САЩ от 2013 г. и вече стъпи на европейския пазар.

Чрез него може да бъде купен билет за шестместен самолет "Citation" CJ3, тръгващ от Лондон за Париж в осем часа сутринта днес, за сумата от 749 долара. Полет от Великобритания до Женева пък струва 999 долара.

Билет за осемместен самолет с курс между Лос Анджелис и Сан Франциско пък струва 599 долара. Полет между Ню Йорк и Чикаго с новото приложение може да струва 1599 долара, а между Сан Франциско и Ню Йорк – 4990 долара.

"JetSmarter" позволява на пътниците да запазят място, като платят при тръгването си, но те имат и опция да платят членство на стойност 9000 долара, което им гарантира пътуване неограничен брой пъти.

Приложението също така предоставя и чартърни услуги, което позволява на желаещи да запазят и цял полет на неизползвани частни самолети.

До сега приложението е изтеглено от 15 000 души само във Великобритания, а в световен мащаб броят на потребителите, които заплащат за услуги чрез него, се увеличава двойно на всеки три месеца, което го прави истинска сензация. 

 

Изт: kanal3.bg