В Индия отпадъците се разделят от жп бюджета

СЛЕД 92 години,  в Индия кабинета реши на 21 септември, за да се откаже от британския ера наследството на ежегодно представя отделна железопътна бюджета в парламента.

Решението е възобновило спекулациите, че правителството на министър-председател г-н Нарендра Моди възнамерява да преструктурира индийските железници (IR) по търговски линии. Правителството и едновременно работещи други политически реформи, включително въвеждането на счетоводна система за корпоративно и създаването на железопътна тарифна регулатор, който ще бъде известен като орган за развитие на железопътната.

Изръмжа под тежестта на очакванитее проекти на стойност почти Rs 5000bn ($ US 74.6bn), финансови цели IR тази година са се появили нестабилни поради очакваната печалба на Rs 400 млрд ($ US 6 млрд), за да отговори на ангажиментите на 7-ми Pay комисия. загуби IR е в сегмента на пътници се очаква да бъде по-висока Rs 320bn.

С продължаващите дефицити в товарни и пътнически печалби през първото тримесечие на текущата финансова година, е вероятно, че ПП ще надхвърли тази година целевата операционна Ratio на 92% с няколко процентни пункта.

Въпреки че това е малко вероятно,  индийското правителство ще поеме цялата финансова тежест IR е, сливане на бюджета релса с общия бюджет ще гарантира, че IR вече не ще трябва да плати дивидент за сметка на брутният компонент бюджетната подкрепа от бюджета на железопътен транспорт.

Тежестта на дивидент е около Rs 90 млрд през последните години и се очаква да достигне Rs 100 милиарда през текущата финансова година.

 

ЖП транспорт

Журналист от „Гардиън“ се качи в нощния влак Истанбул-София и остана без думи

ноември 27, 2022

Нощният влак от Истанбул до София е сред номинираните за „Най-добро пътешествие“ за 2023 г. в класацията на платформата за пътуване Lonely Planet. Нощната линия беше подновена през април тази […]

Автомобилен транспорт

Учени: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро застрашава сериозно Аспаруховия мост

ноември 26, 2022

Проектът за удълбочаване на Варненското езеро е изготвен без да се обследва влиянието върху Аспаруховия мост и застрашава сериозно неговата цялост, алармираха учени по време на презентация пред студенти и […]

ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: Интегриран билет за БДЖ е като от феодален строй да преминем в капитализъм

ноември 26, 2022

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ не успява да усвоява средствата не само от европейски програми, но дори и от капиталовите трансфери от държавата, като причини за това са желанието да се […]