В понеделник започва ремонтът на двата виадукта между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ на АМ „Хемус“

На 22 юни, понеделник, започва ремонтът на двата виадукта между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ на АМ „Хемус“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Съоръженията не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Предвижда се подновяване на асфалтовата настилка, хидроизолацията, хоризонтална маркировка и т. н. Ще се работи в платното в посока София. По време на ремонтните дейности движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. В момента се ремонтират виадуктите „Елешница“ и „Бебреш“. Всички дейности на съоръженията по АМ „Хемус“ ще приключат в настоящия строителен сезон. За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и на почивните дни и по-голяма пропускливост на инфраструктурата всеки петък и неделя ще има реверсивно движение в районите с ремонтни дейности. В петък ще има по две ленти в посока Варна и една към София, а в неделя – две ленти към София и една към Варна. Въвеждането на реверсивното движение е съгласувано с „Пътна полиция“. От следващата седмица шофьорите пътуващи по АМ „Тракия“ вече ще преминават по ремонтираното платно в посока Пловдив между 124-ти и 134-ти км от автомагистралата. Това е отсечката след п. в. „Пловдив-Запад“ до п. в. „Пловдив-Изток“. В момента движението се осъществява по неремонтираното платно в посока София. Усилено се работи по всички участъци от АМ „Тракия“. Целта е превантивният ремонт на директното трасе да приключи до 1 юли. Досега в посока Пловдив са завършили строителните дейности между 5-ти и 10-ти км, от 80-ти до 90-ти км и от 119-ти до 124-ти км, а в посока София – от 63-ти до 67-ми км и от 67-ми до 71-ви км. Ремонтират се платната в посока София между 5-ти и 10-ти км, от 74-ти до 80-ти км, от 80-ти до 90-ти км и от 119-ти до 124-ти км. В посока Пловдив – от 63-ти до 74-ти км, 119-ти и 124-ти км и от 124-ти до 134-ти км.
Очаква се в средата на юли да завършат ремонтите на съоръженията при 9-ти км, 63-ти км и моста над р. Тополница при 77-ми км на АМ „Тракия“.
Строително-монтажните работи на виадуктите при 61-ви и 67-ми км ще продължат и през летните месеци. След 1 юли за повишаване на безопасността на движение при засиления трафик през туристическия сезон в районите на съоръженията всеки петък ще има по две летни за движение в посока София – Пловдив и една в посока Пловдив – София, а в неделя ще са две лентите към София и една към Пловдив. 

Източник : Агенция "ФОКУС"