В Русе ще глобяват за нарушения на електронното таксуване в градския транспорт

Община Русе ще налага санкции в пълен обем след 6 февруари на всички превозвачи и пътници, които извършват нарушения, свързани с работата на новата система за електронно таксуване в градския транспорт.

Това съобщиха от кметството, цитирани от БТА. До 6 февруари ще бъде въведен и дистанционен контрол за работа на валидаторите, които са част от системата за електронно таксуване. Денонощно ще се правят записи и на постъпилите по телефон съобщения за манипулации и повреди в оборудването. Продължава работата и по усъвършенстване на системата, което ще сведе до минимум възможностите за външно въздействие върху устройствата в превозните средства от служителите на фирмите-превозвачи и гражданите.
От общинската управа информират, че мерките се предприемат след серия от сигнали от страна на русенци, че електронното таксуване към този момент не е достатъчно ефективно. Получената информация е свързана със системни нарушения от страна на служители и фирми, обслужващи градския транспорт.

Община Русе ще е безкомпромисна към действията на всеки, който по някакъв начин възпрепятства издаването на електронни билети или пречи на работата на валидаторите, както и на дейността на инспекторите по контрола. Целта на новата система за електронно таксуване, освен да улесни гражданите чрез използването на електронните билети и карти, е и да въведе ред, прозрачност, контрол и отчетност в обществения градски транспорт. Приоритет е и повишаването на събираемостта на средствата от пътуване, което е свързано и с по-доброто планиране на общинския бюджет.

Източник: www.novini.bg

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…