В Сингапур махат шофьорите от градския транспорт

Бъдещето на обществения транспорт вече е тук, а в него няма място за шофьори. SMRT – втората по големина компания за публични превози в Сингапур, анонсира партньорство с холандската компания 2getthere, което ще позволи в мегаполиса да се появят возила без шофьори, съобщи mental floss.

Двете компании създават смесено предприятие, наречено 2getthere Asia, което ще започне да предлага услуги, елиминиращи човешкия фактор, още тази година.

За футуристичните превозни средства, които предстои да се появят по улиците на Сингапур, се съобщава, че са с изцяло електрическо захранване. Те ще се движат по периферни пътища и ще работят при всякакви метеорологични условия. Мащабът на проекта е да се доставят достатъчно на брой 24-местни автономни транспортни средства, които да возят по 8000 души на час в Града на лъва.

"Този проект всъщност ще обедини знания и опит, събирани в продължение на десетилетия. Ще видите едни напълно ефективно функциониращи иновационни технологии, които ще позволят на хората да ползват един по-удобен и надежден транспорт", заяви основателят на 2getthere Карел ван Хелсдинген.

Технологии на холандската компания вече се използват експериментално в Ротердам и Абу Даби, което ни доближава все повече до транспортните кабини, които доскоро гледахме само в научно-фантастични филми като "Зов за завръщане".

Източник : www.clubz.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]