В столичния КАТ очакват край на кризата с номерата до седмица

 

В столичния КАТ има запаси от номера за две седмици, а вчера е избрана фирма, която да достави новите табели, каза днес по Би Ти Ви началникът на сектор регистрация на Пътни превозни средства в структурата Златко Златанов. Той прогнозира, че първите доставки от новата партида ще са факт до седмица и ще се получи плавен преход.

Заради недостиг на номера преди малко повече от седмица от столичния КАТ обявиха спирането на пререгистрацията на автомобили. На този етап Златанов не може да каже дали цената на номерата ще остана същата, тъй като не е запознат с офертата на фирмата-победител.

Според него от три седмици не се извършва регистрацията на ремаркета и полуремаркета, като са се натрупали около 400-500 коли, които се нуждаят от такива. Златко Златанов обеща при пристигането на липсващите табели да се създаде нужната организация, за да няма големи опашки. Планира се отварянето на две специални гишета за прием на документи само за тези номера и ангажирането на няколко служителя само с тяхното поставяне.

До кризата се стигна след като в края на август изтече договорът с фирмата, която изработваше номерата за всички областни дирекции на МВР . Още през февруари беше обявен търг за нов изпълнител, но той беше спрян след обжалване от участник в него. През октомври МВР обяви процедура за директно договаряне с потенциални изпълнители, но и тази поръчка е блокирана от засегната компания.

Към момента регистрация и пререгистрация на моторни превозни средства не се извършва в областните дирекции в Бургас, Варна, Враца, Хасково, Русе и Пазарджик. Търсейки изход от ситуацията от МВР наредиха всяка областна дирекция да обяви малки обществени поръчки, които да задоволяват тяхната нужда от номера.

Източник: http://www.dnevnik.bg11.12.2015г.