Два влака се разминаха на косъм от катастрофа

 

Два влака, от София за Бургас и от Бургас за София, за малко не се сблъскаха на гарата в бургаското градче Българево, съобщиха очевидци.
Влакът, идващ от столицата, е навлязъл при червен сигнал на гарата, счупил е стрелката и се е оказал точно срещу насрещния влак Бургас – София. Това е станало рано сутринта в четвъртък. Не се е стигнало до сблъсък само защото влакът, идващ от Бургас, е стоял на едно място, а не се е движел. Докато изтеглят влаковете от линията и ги пренасочат, се стигнало до закъснение от около 40 минути, пише в. Труд.

 На таблото на гарата в Бургас било съобщено само, че влакът от София закъснява заради повреда в инфраструктурата, е написал очевидец във форума на железничарите в интернет. Понеже той се поинтересувал от ръководителите на движението на бургаската гара, те му отговорили, че повредата е скъсана контактна мрежа.

 Според други участници във форума обаче инцидентът на гара Българево се е случил заради повреда в сигнализационната уредба. Защото машинистът на влака от София за Бургас твърдял, че е влязъл на гарата при зелен сигнал на семафора и е спрял, след като видял, че насреща му стои друг влак.

 Национална компания „Железопътна инфраструктура” и БДЖ така и не съобщиха какво точно се е случило. От БДЖ казаха, че не се е случил инцидент, за да съобщават официално.
Източник: http://www.novini.bg, 08.01.2015г.

ЖП транспорт

БДЖ подписали договор за милиони, по който АОП е дала негативно становище

Редица нарушения са установени от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по т. нар. проект „Сокол“, при който БДЖ възложи ремонта на 15 стари вагона срещу 26,7 милиона лева […]

ЖП транспорт

Поскъпването на жп пътя

Цените за ползване на железопътната инфраструктура са се увеличили от февруари тази година със 7-8% Третото управление на ГЕРБ в транспорта ще бъде запомнено с масовото увеличаване на таксите по […]