Валентин Златев: Защо правите конкурс за „Хемус“, като нямате пари?

Нямам отношение към казуса със спряната процедура за Автомагистрала "Хемус", заяви шефът на "Лукойл България" след срещата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България с премиера Бойко Борисов, предаде Агенция "Фокус". В нея Златев участваше като председател на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Вчера името на бизнесмена беше посочено от премиера като един от мотивите за спирането на процедурата за изграждане на два лота от автомагистрала "Хемус".

БОРИСОВ: НЯКАКВИ ГАДОВЕ КАЗАЛИ, ЧЕ СЪМ СПРЯЛ "ХЕМУС" ПОД НАТИСК ОТ ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА

„Аз мога да декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение към тези фирми. Не знам кой какво е правил, нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная, но да се казва по слухове, че някой е чул – декларирам ясно и точно, че няма никакво отношение фактическо, нефактическо и т.н. към тези две фирми. Просто Златев и Пеевски са удобни имена", казва босът на "Лукойл".

На въпрос дали е обсъдил казуса с премиера по време на срещата им Златев заяви, че не е обсъждан този казус, тъй като той не го познава и не се интересува от него.

„Да обсъждам някакви слухове, защото никъде не видях никакво доказателство, чух че имат съмнения някакви – какво да обсъждам”, казва Златев и продължава:

"Нямам отношение към този казус, не ме интересува и няма да го обсъждам повече. По слухове никога не съм живял и няма да живея. Аз лично бих задавал други два въпроса: Как се прави поръчка при остъствие на пари? и Къде са тези 800 млн. лв., които трябва да се икономисат от Автомагистрала „Хемус”? Това са по-интересни въпроси, а не слуховете кой с кого е свързан. 

На срещата с Борисов Златев и делегацията му от БПГА обсъдили нелоялните практики и конкуренции на пазара на горива, като настояли секторът да бъде максимално осветлен. От кабинета получили обещание за нова среща след седмица, на която ще бъдат набелязани необходимите мерки.

Източник : www.clubz.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]