Валентин Златев: Защо правите конкурс за „Хемус“, като нямате пари?

Нямам отношение към казуса със спряната процедура за Автомагистрала "Хемус", заяви шефът на "Лукойл България" след срещата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България с премиера Бойко Борисов, предаде Агенция "Фокус". В нея Златев участваше като председател на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Вчера името на бизнесмена беше посочено от премиера като един от мотивите за спирането на процедурата за изграждане на два лота от автомагистрала "Хемус".

БОРИСОВ: НЯКАКВИ ГАДОВЕ КАЗАЛИ, ЧЕ СЪМ СПРЯЛ "ХЕМУС" ПОД НАТИСК ОТ ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА

„Аз мога да декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение към тези фирми. Не знам кой какво е правил, нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная, но да се казва по слухове, че някой е чул – декларирам ясно и точно, че няма никакво отношение фактическо, нефактическо и т.н. към тези две фирми. Просто Златев и Пеевски са удобни имена", казва босът на "Лукойл".

На въпрос дали е обсъдил казуса с премиера по време на срещата им Златев заяви, че не е обсъждан този казус, тъй като той не го познава и не се интересува от него.

„Да обсъждам някакви слухове, защото никъде не видях никакво доказателство, чух че имат съмнения някакви – какво да обсъждам”, казва Златев и продължава:

"Нямам отношение към този казус, не ме интересува и няма да го обсъждам повече. По слухове никога не съм живял и няма да живея. Аз лично бих задавал други два въпроса: Как се прави поръчка при остъствие на пари? и Къде са тези 800 млн. лв., които трябва да се икономисат от Автомагистрала „Хемус”? Това са по-интересни въпроси, а не слуховете кой с кого е свързан. 

На срещата с Борисов Златев и делегацията му от БПГА обсъдили нелоялните практики и конкуренции на пазара на горива, като настояли секторът да бъде максимално осветлен. От кабинета получили обещание за нова среща след седмица, на която ще бъдат набелязани необходимите мерки.

Източник : www.clubz.bg

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]

Автомобилен транспорт

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – ИНОЕЪР И ИНОВАТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

На 14.01.21г. се състоя изложение на превозни средства по повод 120-годишнината на градския транспорт в София. Наред с разказите за транспорта от миналото, публиката се запозна и с планираните иновации […]

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]