Външна фирма ще вози по 16 автобусни лини в София

Преди минути постоянната комисия по транспорт и туризъм към СОС прие предложението да се отдадат на концесия 16 автобусни линии, предвиждаща фирмата да прибира 52% печалба от всеки изминат километър.
 
От Спаси София за пореден път изказваме несъгласието си гражданите на София да плащат за недалновидността на градските управници и призоваваме общинските съветници утре на заседанието на Столичен общински съвет да гласуват против тази концесия. А вас – жителите на София призоваваме да изразите несъгласието си като потърсите общинските си съветници и настоявате пред тях да не подкрепят предложението.
 
Докладът беше единодушно приет от общинските съветници на ГЕРБ и БСП. Негов вносител беше Карлос Контрера от групата "Патриоти за София", като корекциите по първоначалното предложение на ГЕРБ, БСП и РБ са почти пренебрежими и с нищо не подобряват условията на концесията.
 
Разбира се, младия войвода не разполагаше с аргументи, цифри или оправдание, с които да обясни защо предлага концесия, ощетяваща данъкоплатците и замразяваща и малките шансове пред развитието на градския транспорт в северна София за следващите 8 години…
Източник: Спаси София