Варненски общинари ще се возят на електромобили

Съвсем скоро автопаркът на Община Варна ще се сдобие с три електромобила. Вече е обявената обществената поръчка за закупуването им. Това показва справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки, предаде Дарик.
 
Закупуването на трите електромобила е по първата национална програма за стимулиране използването на екологично чистите електрически и хибридни превозни средства. 
 
Програмата се управлява от Националния доверителен екофонд към МОСВ, в който постъпват средства от продажбата на емисионни квоти.
 
"Така ще дадем добър пример и ще покажем на хората, че това е екологично по-евтин начин за придвижване", заяви кметът на Варна Иван Портних през май, когато в града бе открита първата станция за зареждане на електрически превозни средства.
 
Прогнозната обща стойност на трите коли на ток е 100 000 лева без ДДС.
 
Според обявлението, автомобилите следва да бъдат доставени с извършена предпродажбена подготовка, заредени с всички необходими за експлоатацията им течности и материали, с необходимите за регистрацията документи, гаранционни и сервизни книжки, както и инструкции за експлоатация на български език, окомплектовани с обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка.
Източник: dir.bg 
автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…