Варненски общинари ще се возят на електромобили

Съвсем скоро автопаркът на Община Варна ще се сдобие с три електромобила. Вече е обявената обществената поръчка за закупуването им. Това показва справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки, предаде Дарик.
 
Закупуването на трите електромобила е по първата национална програма за стимулиране използването на екологично чистите електрически и хибридни превозни средства. 
 
Програмата се управлява от Националния доверителен екофонд към МОСВ, в който постъпват средства от продажбата на емисионни квоти.
 
"Така ще дадем добър пример и ще покажем на хората, че това е екологично по-евтин начин за придвижване", заяви кметът на Варна Иван Портних през май, когато в града бе открита първата станция за зареждане на електрически превозни средства.
 
Прогнозната обща стойност на трите коли на ток е 100 000 лева без ДДС.
 
Според обявлението, автомобилите следва да бъдат доставени с извършена предпродажбена подготовка, заредени с всички необходими за експлоатацията им течности и материали, с необходимите за регистрацията документи, гаранционни и сервизни книжки, както и инструкции за експлоатация на български език, окомплектовани с обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка.
Източник: dir.bg 
Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]