Въвеждат платено паркиране в Студентски град

 

 В Студентски град в София да се въведе платено паркиране. Това предлага управата на столичния район "Студентски". Според кмета на района Димитър Дилчев зоната за платено паркиране няма да е нито зелена зона, нито синя. "Вкарали сме допълнителни предложения към наредбата за паркиране. Ще търсим някакъв по-различен ценови и времеви модел с оглед на характера на района, с оглед на това какви хора ползват автомобили, за какво време паркират", съобщи Дилчев пред  "Сега".

Създаването на платена зона за паркиране се налага заради спрените на улицата автомобили, които затрудняват трафика и особено преминаването на автобусите на градския транспорт, стана ясно от обясненията на кмета.

Друг мотив на общината да въведе такса за паркиране е, че шофьорите оставят колите си дори върху новата велоалея по ул."Никола Габровски", ул. "Акад. Стефан Младенов" и ул. "Иван Странски".

По думите на районния кмет до края на годината трябва да е готов проектът на тази зона. Идеята е тя да обхване територията на целия квартал, с изключение на местата, които са държавна собственост – терените, прилежащи към висшите учебни заведения, и към общежитията, тъй като при тях режимът на достъп и паркиране не се определя от общината.

Освен платените места за паркиране, районната община предвижда и изграждане на наказателен паркинг. Към момента обаче не е ясно къде точно ще се намира той. "Имаме няколко варианта в момента, след като се изчистят проблеми със собствеността, ще има ясно място за наказателен паркинг", заяви Дилчев.

 

Източник: http://www.economic.bg, 18.07.2016г.

Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]