Въвеждат платено паркиране в Студентски град

 

 В Студентски град в София да се въведе платено паркиране. Това предлага управата на столичния район "Студентски". Според кмета на района Димитър Дилчев зоната за платено паркиране няма да е нито зелена зона, нито синя. "Вкарали сме допълнителни предложения към наредбата за паркиране. Ще търсим някакъв по-различен ценови и времеви модел с оглед на характера на района, с оглед на това какви хора ползват автомобили, за какво време паркират", съобщи Дилчев пред  "Сега".

Създаването на платена зона за паркиране се налага заради спрените на улицата автомобили, които затрудняват трафика и особено преминаването на автобусите на градския транспорт, стана ясно от обясненията на кмета.

Друг мотив на общината да въведе такса за паркиране е, че шофьорите оставят колите си дори върху новата велоалея по ул."Никола Габровски", ул. "Акад. Стефан Младенов" и ул. "Иван Странски".

По думите на районния кмет до края на годината трябва да е готов проектът на тази зона. Идеята е тя да обхване територията на целия квартал, с изключение на местата, които са държавна собственост – терените, прилежащи към висшите учебни заведения, и към общежитията, тъй като при тях режимът на достъп и паркиране не се определя от общината.

Освен платените места за паркиране, районната община предвижда и изграждане на наказателен паркинг. Към момента обаче не е ясно къде точно ще се намира той. "Имаме няколко варианта в момента, след като се изчистят проблеми със собствеността, ще има ясно място за наказателен паркинг", заяви Дилчев.

 

Източник: http://www.economic.bg, 18.07.2016г.

Воден транспорт

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

март 27, 2023

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за съдействие от […]

ЖП транспорт

Интермодалният транспорт става все по-важен, България планира още 5 терминала

март 26, 2023

Пренасянето на товари, използвайки няколко вида транспорт, е бъдещето не само за нашата страна, но и за цяла Европа. Основният принцип на интермодалния транспорт е да се използва железопътен транспорт за […]

ЖП транспорт

Общият език за европейските машинисти: допълнително препятствие или решение?

март 25, 2023

Европейският железопътен сектор остава разделен: трябва ли да има общ език за трансгранични влакови операции за персонал като машинисти, персонал и ръководители на движението? Забележителното е, че товарната асоциация ERFA, […]