Въжената линия „Сливен – Карандила“ е предпочитания транспорт за туристите

Въпреки горещото време в Сливен, пътнико-потокът на въжена линия "Сливен – Карандила" не е намалял. Лифтът работи без промяна в работното време, обяви управителят на фирма "Пътнически превози", инж. Енчо Петров.

Желаещите да използват този вид транспорт, може да го направят в часовете между 8.30 и 17.30 часа, от вторник до неделя. Понеделник е ден за профилактика.

"Съоръжението е в добро техническо състояние. Всички пътуващи може да бъдат спокойни за своята безопасност", категоричен е управителят на общинското предприятие, което стопанисва лифта. Той посочи, че въжената линия е все по-предпочитан транспорт от и до Карандила. Добрите финансови показатели потвърждават това, особено през последните години, каза инж. Петров.

Пътнико- потокът се увеличава през почивните дни. Не липсват липсват и чуждестранни клиенти на лифта, макар и да са намалели през последните 1-2 години. Според туроператори, това се дължи на по-слабия летен сезон, коментира още Петров.

Пътническа въжена линия "Сливен – Карандила" е въведена в експлоатация през 1974 г. И след 41 години, тя е удобен и желан транспорт за туристите. С нея се стига най-бързо от и до местността "Карандила".

Пътува се за 20 минути. Скоростта на въжената линия е 1.6 м/с.

Източник: Дарик

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]