Въжената линия „Сливен – Карандила“ е предпочитания транспорт за туристите

Въпреки горещото време в Сливен, пътнико-потокът на въжена линия "Сливен – Карандила" не е намалял. Лифтът работи без промяна в работното време, обяви управителят на фирма "Пътнически превози", инж. Енчо Петров.

Желаещите да използват този вид транспорт, може да го направят в часовете между 8.30 и 17.30 часа, от вторник до неделя. Понеделник е ден за профилактика.

"Съоръжението е в добро техническо състояние. Всички пътуващи може да бъдат спокойни за своята безопасност", категоричен е управителят на общинското предприятие, което стопанисва лифта. Той посочи, че въжената линия е все по-предпочитан транспорт от и до Карандила. Добрите финансови показатели потвърждават това, особено през последните години, каза инж. Петров.

Пътнико- потокът се увеличава през почивните дни. Не липсват липсват и чуждестранни клиенти на лифта, макар и да са намалели през последните 1-2 години. Според туроператори, това се дължи на по-слабия летен сезон, коментира още Петров.

Пътническа въжена линия "Сливен – Карандила" е въведена в експлоатация през 1974 г. И след 41 години, тя е удобен и желан транспорт за туристите. С нея се стига най-бързо от и до местността "Карандила".

Пътува се за 20 минути. Скоростта на въжената линия е 1.6 м/с.

Източник: Дарик

ЖП транспорт

48 млн. евро глоба за жп картел

Европейската комисия (ЕК) глоби Австрийските федерални железници (ÖBB), Германските железопътни линии (DB) и Белгийските национални железници (SNCB) с обща сума от 48,594 млн. евро за нарушаване на антитръстовите правила на […]

ЖП транспорт

Безумен влак-стрела до Солун гони софиянци от домовете им (народът пак се стяга за бунт)

Владая, както и няколко други столични района, се готвят за бунт, ако през тези квартали премине трасето на скоростния влак от София за Солун. Проектът е грандиозен и е част […]

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]