Възможно е пускането на фериботна връзка между Крим и Турция

Кримските власти ще повдигнат пред гостуващата турска делегация въпроса за създаването на фериботна и въздушна връзка  с Турция, съобщи днес  Руската информационна агенция,  позовавайки се на депутата в Държавната Дума от кримския регион Руслан Балбек. Според него вече са обсъдени плановете за организиране на фериботен маршрут между Евпатория и едно от турските пристанища на брега на Черно море. Депутатът подчерта, че стартирането на фериботната услугата ще бъде от полза за развитието на икономическите отношения между двете страни.

Делегация на турските политици и представители на бизнес средите пристигна в сряда вечерта в летището на Симферопол с полет от Москва.

В делегацията, която пристигна в Крим, са представители на бизнес-средите на Турция, говорителят на турския президент Ибрахим Ерълъ, заместник-кметът на Анкара Ахмет Тунч. Ръководител на групата е председателят на Асоциацията на евро-азиатските правителства Хасан Дженгиз.

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]