Възможно е пускането на фериботна връзка между Крим и Турция

Кримските власти ще повдигнат пред гостуващата турска делегация въпроса за създаването на фериботна и въздушна връзка  с Турция, съобщи днес  Руската информационна агенция,  позовавайки се на депутата в Държавната Дума от кримския регион Руслан Балбек. Според него вече са обсъдени плановете за организиране на фериботен маршрут между Евпатория и едно от турските пристанища на брега на Черно море. Депутатът подчерта, че стартирането на фериботната услугата ще бъде от полза за развитието на икономическите отношения между двете страни.

Делегация на турските политици и представители на бизнес средите пристигна в сряда вечерта в летището на Симферопол с полет от Москва.

В делегацията, която пристигна в Крим, са представители на бизнес-средите на Турция, говорителят на турския президент Ибрахим Ерълъ, заместник-кметът на Анкара Ахмет Тунч. Ръководител на групата е председателят на Асоциацията на евро-азиатските правителства Хасан Дженгиз.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…