Възобновява се работата по проекта за жп коридор “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“

Възобновява се работата по проекта за железопътен коридор “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“ (С-К-А-Б-В-Р).  Това стана ясно на проведена онлайн среща между заместник-министъра на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов и представители на гръцката страна в смесената работна група.

Зам.-министър Костадинов заяви, че стартират активни действия за реализирането на проекта, който ще даде възможност за подобряване на транспортните и икономически връзки между България и Гърция. Той подчерта, че българската страна изразява готовност за продължаване на преговорите, тъй като е важно развитието на мултимодалността между двете страни.

По време на дискусията за подобряване на свързаността, Божидар Костадинов отбеляза, че по отношение на изградената инфраструктура България е модернизирала и модернизира железопътни направления от вътрешността на страната към границата с Гърция.

В рамките на срещата като основна цел се посочи, че включените в коридор С-К-А-Б-В-Р пристанища Бургас, Варна и Русе от българска страна, и Солун, Кавала и Александруполис от гръцка страна, е те да се превърнат в единна логистична система.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …