Великобритания отчете увеличение на въздушния трафик с 1,2%

Въздушният трафик на  Великобритания се е покачил с 1.2 % през Април 2015, сравнено със  същия месец през изминалата 2014- та година, обявиха от Националната агенция за ръководство на въздушен трафик (NATS) на Обединените Кралства .

Миналият месец Агенцията е засякла 192,843 полета, като в тях се вписва и ръстеж  с 6.4 % на трансатлантическите заминаващи и пристигащи полети .

Представянето на авиокомпаниите  спомага и за покачването на всички пазарни сектори миналия месец. За това също помага и доброто лятно разписание, както и големия период  от хубаво време.

Във Франция през април също имаше някои индустриални промени, които спомогнаха за въздушния трафик на Кралствата . Това се случва благодарение на пренасочени аеро коридори през въздушното пространство на Обединените Кралства.

Летищата в  Лондон(15%) , Глазгоу(9.4%), Станстед(7.1%) показват най- голям растеж . На изброените  летища средното закъснение на един полет е с 0.47 секунди, което е най-добър показател в цял свят.

Мартин Ролфе , оперативен директор на NATS, казва : „Няколко летища са съобщили за рекорден брой пасажери през последния месец и това е един голям знак за покачването на въздушният трафик“.