Винетката става електронна и по-скъпа

 

Магистрала "Струма" ще е готова най-късно до 2023 г.

Цените на винетките ще се повишават, но все още не е ясно с колко. Това съобщи пред Нова тв мнистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя посочи, че доклад на Световната банка твърди, че е необходимо сериозно увеличение на инвестициите в пътна инфраструктура.

Средствата, събрани от винетки едва стигат само за ремонти на пътищата, а цените им не са променяни от 5 години, даде пример Павлова.

Павлова е категорична, че тол такси ще има само за товарните автомобили с тегло над 3,5 тона, а не и за леките коли. Очаква се тол таксите за камионите да започнат да се събират през 2018 г., а винетката да стане електронна.

До края на октомври, а надявам се, и по-рано, ще бъде пусната в движение отсечката на магистрала "Струма" от София до Благоевград, съобщи строителната министърка. Според нея цялата магистрала – от София до Кулата, трябва да бъде готова най-късно до 2023 г., като Павлова е оптимист, че това може да стане и до 2020 г.

Там най-проблемен е 15-километровият участък през Кресненското дефиле, чийто проект ще бъде готов до края на годината. Следва екооценка и се надявам най-късно през 2017 г. да бъде избран строител за него, заяви Павлова.

Източник: http://clubz.bg, 05.08.2015г.

ЖП транспорт

48 млн. евро глоба за жп картел

Европейската комисия (ЕК) глоби Австрийските федерални железници (ÖBB), Германските железопътни линии (DB) и Белгийските национални железници (SNCB) с обща сума от 48,594 млн. евро за нарушаване на антитръстовите правила на […]

ЖП транспорт

Безумен влак-стрела до Солун гони софиянци от домовете им (народът пак се стяга за бунт)

Владая, както и няколко други столични района, се готвят за бунт, ако през тези квартали премине трасето на скоростния влак от София за Солун. Проектът е грандиозен и е част […]

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]