Винетката става електронна и по-скъпа

 

Магистрала "Струма" ще е готова най-късно до 2023 г.

Цените на винетките ще се повишават, но все още не е ясно с колко. Това съобщи пред Нова тв мнистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя посочи, че доклад на Световната банка твърди, че е необходимо сериозно увеличение на инвестициите в пътна инфраструктура.

Средствата, събрани от винетки едва стигат само за ремонти на пътищата, а цените им не са променяни от 5 години, даде пример Павлова.

Павлова е категорична, че тол такси ще има само за товарните автомобили с тегло над 3,5 тона, а не и за леките коли. Очаква се тол таксите за камионите да започнат да се събират през 2018 г., а винетката да стане електронна.

До края на октомври, а надявам се, и по-рано, ще бъде пусната в движение отсечката на магистрала "Струма" от София до Благоевград, съобщи строителната министърка. Според нея цялата магистрала – от София до Кулата, трябва да бъде готова най-късно до 2023 г., като Павлова е оптимист, че това може да стане и до 2020 г.

Там най-проблемен е 15-километровият участък през Кресненското дефиле, чийто проект ще бъде готов до края на годината. Следва екооценка и се надявам най-късно през 2017 г. да бъде избран строител за него, заяви Павлова.

Източник: http://clubz.bg, 05.08.2015г.

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]