Виолета Булц иска единна тол система в ЕС

Европейската комисия има намерение да въведе единни електронни системи за платено преминаване по пътищата, т.нар. „тол системи”, на територията на целия Европейски съюз.

 

„По възможност още през 2016 г. ще представим първите предложения, които да могат да станат основа за европейска система за лекотоварни и тежкотоварни автомобили. Тя трябва да урегулира налагането на такси за използване на пътищата за всички страни на Европейския съюз”, отбелязва пред германското издание Die Welt еврокомисарят по транспорта Виолета Булц.

Предложението за общоевропейски пътни такси, което Булц иска да прокара, цели да прекрати наличието на различни тол системи в европейските страни.

„Имаме нужда от европейско решение за пътните такси. Наличието на твърде много различни тол системи е пречка пред мобилността на вътрешния пазар в Европейския съюз”, допълва Булц. Виолета Булц заяви още, че размерът на таксата трябва да се определя изцяло от изминатите километри.

                

 

                                                                                                                                                                                            Източник: www.kamioni.bg

ЖП транспорт

Провалът на процедурата за електрическите влакове показа липсата на капацитет и организация в транспортното министерство

март 31, 2024

Михаил Рангелов Оттеглянето на китайската компания CRRC от търга в България и последващото прекратяване на разследването от Европейската к…