Влак с 200 000 литра сярна киселина дерайлира

Товарен влак с 200 000 литра сярна киселина и дизелово гориво е дерайлирал в селска област в австралийския щат Куинсланд, пише The Independent.
Локомотивът и 26-те му вагона са се преобърнали на 20 километра източно от град Джулая Крийк в регион, тежко пострадал от наводнение.

Властите са обявили извънредно положение и са ограничили достъпа на разстояние от два километра от мястото на инцидента. Местната полиция съобщава за малко изтичане на сярна киселина и на дизел.
трима машинисти са ранени и хоспитализирани. Щатските железници съобщават, че „координират усилията си със съответните власти по ситуацията с околната среда“ и че нанесените от инцидента щети „предстоят да бъдат изчислени“.

    Източник: www.big5.bg

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]