Влак ще свързва Русе с летището на Букурещ

влак седалки вандали

Първият влак по линията РусеГюргевоБукурещ може да е факт още до края на тази година, пише русенскоо издание „Дунав мост“. Дългоочакваната модернизирана жп композиция ще вози пътници по маршрута РусеГюргевоБукурещ Север – летище Отопени, Букурещ Север.

Първите влакове Alstom Coradia Lint 41 на TFC влязоха в търговска експлоатация и направиха първото движение по маршрута Bucharest Nord – Brașov, гласи публикация в групата “Българи в Румъния“.

По маршрута Русе – Гюргево – Букурещ Север – Летище Отопени влакът ще се движи от декември 2023 г. със завършването на работите по модернизацията на линията Гюргево – Комана – Букурещ Север.

Alstom Coradia Lint 41 е локомотив, съставен от два вагона в дизелова или водородна версия (като първият водороден влак на френския производител, водородната версия скоро ще бъде видяна и в Румъния). Влакът разполага със 130 седящи места, от които 16 в първа класа. Като оборудване разполага с климатична инсталация, контакти (по един за 2 места), масички между седалките и система за информация на пътниците. Максималната скорост е 160 км/ч. На решетките отвътре можете също да намерите бутони “STOP” или диспенсери за хартиени билети.

Очаква се новата линия да бъде оперирана от регистрираната в Клуж жп компания „Трансферовиар Калатори“, която в момента извършва пътнически превози по 18 линии в северната ни съседка.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…