Влак си тръгна сам, машинист го спря със скок

Белгийски пътнически влак пътува без машинист 12 километра снощи при пътен инцидент в Белгия.
Композицията тръгнала без видима причина докато машинистът слязъл на гарата, за да огледа локомотива, който тъкмо при влизането в нея, започнал да показва проблеми.

Тъй като тръгнал, диспечерите му дали зелена светлина и той продължил без водач. Понеже се движел с ниска скорост, ръководителите на движението решили да го пропуснат през няколко малки спирки, за да го оставят да стигне до следващата голяма гара и да го пренасочат към страничен коловоз.

Така пътническият влак изминал 12 километра. Там, на перона чакал друг машинист, който скочил в движение в локомотива и успял да го спре.

Междувременно целият трафик по линията бил спрян, за да не се застрашат и други пътници.

Инцидентът станал в четвъртък вечер между градовете Ланден и Тиенен, на изток от Брюксел. Няма пострадали. Компанията започнала разследване, но съобщи, че локомотивът бил стар и бил в експлоатация от 1980 г. и най-вероятно става дума за техническа повреда.

  Източник : www.dnes.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…