Влакът Москва – София – Москва тръгва отново. Билета струва 454лева

На 13 декември руските държавни железници възстановяват пътническата връзка с България. Така 14декември тръгва първият влак от Москва към София, а на 16 декември- от София към Москва. Възстановеният влак ще предлага директни вагони за Варна и Бургас през лятото. Влакове към Москва имаше и преди, но те бяха спрени в края на 2014 г. по руска инициатива заради трудностите при транзитното преминаване през Украйна и намалелия брой пътници.

Еднопосочният билет ще е на цена 454 лв. Пътуването ще продължава две денонощия. Влакове ще тръгват от Москва в 16:27 ч. и ще пристигат в София в 18:15 ч. два дни по късно. По обратния маршрут пътуването ще започва в 11:30 ч. от българската столица и пътниците ще бъдат в Москва в 16:20 ч. след два дни.

„Сега за следващия период на графика се предвижда вагоните Москва – София да се движат по друг маршрут през Минск, Варшава, Братислава, Будапеща, Белград и София. Това дава прекрасни възможности на гражданите на България за директна връзка с тези градове”, каза Ивайло Георгиев от БДЖ, цитиран от "Darik".

Вагоните ще бъдат с четириместни купета. В тях има и широки спални места, изходи във всяко купе и сгъваема маса в комбинация с мивка. Ще има и климатици с индивидуално регулиране във всяко купе, както и по две тоалетни – едната и с душ.

От 13 декември влиза в сила и разписанието за движението на влаковете за догодина. Обемът превози не е намален, само е сменена транспортната схема в някои райони, но това няма да е в ущърб на пътниците, обясниха от БДЖ. 

Източник: economic.bg 

 

Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]