Влакът Москва – София – Москва тръгва отново. Билета струва 454лева

На 13 декември руските държавни железници възстановяват пътническата връзка с България. Така 14декември тръгва първият влак от Москва към София, а на 16 декември- от София към Москва. Възстановеният влак ще предлага директни вагони за Варна и Бургас през лятото. Влакове към Москва имаше и преди, но те бяха спрени в края на 2014 г. по руска инициатива заради трудностите при транзитното преминаване през Украйна и намалелия брой пътници.

Еднопосочният билет ще е на цена 454 лв. Пътуването ще продължава две денонощия. Влакове ще тръгват от Москва в 16:27 ч. и ще пристигат в София в 18:15 ч. два дни по късно. По обратния маршрут пътуването ще започва в 11:30 ч. от българската столица и пътниците ще бъдат в Москва в 16:20 ч. след два дни.

„Сега за следващия период на графика се предвижда вагоните Москва – София да се движат по друг маршрут през Минск, Варшава, Братислава, Будапеща, Белград и София. Това дава прекрасни възможности на гражданите на България за директна връзка с тези градове”, каза Ивайло Георгиев от БДЖ, цитиран от "Darik".

Вагоните ще бъдат с четириместни купета. В тях има и широки спални места, изходи във всяко купе и сгъваема маса в комбинация с мивка. Ще има и климатици с индивидуално регулиране във всяко купе, както и по две тоалетни – едната и с душ.

От 13 декември влиза в сила и разписанието за движението на влаковете за догодина. Обемът превози не е намален, само е сменена транспортната схема в някои райони, но това няма да е в ущърб на пътниците, обясниха от БДЖ. 

Източник: economic.bg 

 

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…