Влакът “Свързана Европа” преминава през България

Влакът „Свързана Европа“, с който се отбелязва Европейската година на железопътния транспорт 2021 г., преминава през България.

Композицията потегли от гарата в Лисабон на 2 септември и след като обиколи над 100 селища на Стария континент, ще завърши пътуването си в Париж на 7 октомври.

Влакът ще пристигне късно тази вечер (15 септември) на Централна гара София и ще бъде приветстван на специална церемония.

Във вагоните пътуват представители на Европейската комисия, а ръководител на делегацията е Дърк Бекерс, директор на Европейската изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда.

На Централна гара София те ще бъдат приветствани от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева, представители на Национална компания Железопътна инфраструктура, Български държавни железници и Столична община.

В рамките на събитието ще бъде валидирана специална пощенска марка, посветена на Европейската година на железопътния транспорт.

Церемонията ще се състои на 16 септември на Централна гара София.

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…