Внимание! Камерите на тол управлението вечe заснемат и превишената скорост

национално тол управление обяви, че вече се заснема скоросста от тяхните камери

Софтуерът на Национално тол управление (НТУ) в България представлява впечатляваща система за контрол на пътното движение, както беше обявено на скорошен брифинг. Директорът на НТУ, Георги Темелков, изтъкна, че системата разполага с обширна мрежа от контролни точки – 50 мобилни, 295 стационарни и 100 претеглени в движение, които вече засичат превишената скорост, предават от Novini.bg

Съгласно думите на Темелков, системата осигурява постоянно наблюдение на продажбите на винетки, трафика, задръстванията и натоварването на превозни средства, като акцентира върху новата функционалност за фиксиране на превишена скорост. Инж. Ясен Йорданов, председател на Управителния Съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, подчерта, че целта на тези иновации е намаляване на пътните инциденти чрез пълно покритие на националната пътна мрежа.

Системата е снабдена с 500 киоска за продажба на винетки и предоставя реалноземен анализ на продажбите и приходите, които до момента достигат до 696 467 200 лева, с очаквания за ръст до 800 милиона лева до края на годината. Темелков подчерта, че приоритетът е събирането на средства от продажби, а не от глоби, но отбеляза и важността на контрола за гарантиране на тези продажби.

При нарушение за висока скорост на пътя, системата ще предоставя четири снимки, като се очаква скоро сертифициране на софтуера от Българския институт по метеорология. Доц. Георги Балабанов, външен експерт към НТУ, демонстрира в реално време работата на системата, включително идентифицирането на превишена скорост и претоварване на превозни средства.

МВР, агенция “Митници” и Националната агенция по приходите също имат достъп до данните, като основната задача на системата е следенето на пътните такси, но и другите функционалности като ограничаването на скоростта и натовареността са от съществено значение.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…