Volvo CE с награда за концептуален електрически самосвал без водач

Volvo CE спечели шведската награда „Качествена иновация на годината“ с концептуалния си модел НХ1 – автономен електрически самосвал с тягов акумулатор, който намалява вредните емисии с 95% и разходите за притежаване и експлоатация (ТСО) с около 25%.

НХ1 представлява нов подход към постигане на концепцията за екологично бъдеще, базирана на електромобилността и автономните превозни средства. Вместо няколко големи машини, които могат да изпълняват най-различни задачи (както е общоприето днес в строителството, кариерите и мините) НХ1 демонстрира идеята за използване на по-малки и по-многобройни тясно специализирани машини.

Концепцията „от слонове към мравки“ е нов начин за удовлетворяване потребностите на клиентите чрез съчетаване на интелигентни машини, автоматизация и електромобилност.

Източник : www.kamioni.bg

 

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]