Връщат уволнения началник на локомотивното депо в Пловдив

Уволненият във вторник (21 юли) началник на Локомотивно депо- Пловдив ще бъде възстановен на работа, заместникът му ще бъде проверен документално и евентуално и той ще се върне, за останалите двама началници на "Пътнически превози" Пловдив информация няма. Това беше резултатът от днешната близо тричасова напрегната среща на Димитър Костадинов, управител на БДЖ "Пътнически превози" с колектива на Локомотивното депо в Пловдив, предаде БГНЕС.
 
 
Уволненията на четиримата началници и подписката в тяхна подкрепа станаха повод за срещата, на която се изляха огорченията и страховете на железничарите от години бездействие и влошаване на условията за работа. От 10-15 години поне се трупат поводи за недоволство. Съкращаването на персонала след закриване на бройки на пенсионери е довело днес до поне три пъти по-малко персонал за една и съща работа, в същото време извънредният труд не се твърде поощрява от централата.
 
 
  Машинистите се оплакват от непоносими условия за почивка в депото, говорят за бълхи и дървеници и твърдят, че същата тая фауна обитава и мотрисите. Огорчени, мнозина напуснаха срещата още докато тя се провеждаше, а това, което със сигурност ще се случи, е нови униформи през август, ново работно облекло през септември и обещание за ремонт на почивните помещения.
Източник: Актуално