Wizz Air с 5 нови маршрута от и до София

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air добавя нови маршрути от София до Италия, Германия и Швейцария през тази година. Превозвачът ще осъществява полети  до Бари, Кьолн, Женева, Неапол и Мюнхен Меминген, разкри търговският директор на компанията Гергю Арбан.
 
По думите му билетите влизат в продажба от днес. Полетите до Бари, Кьолн и Женева ще започнат от 14-септември, а тези до останалите две дестинации – от 16-и септември тази година. Началната цена на билетите е 49,99 лв., като за Кьолн и Женева е 59,99 лв. за еднопосочен билет. От компанията посочват, че цените варират според сезона.
 
Швейцария е нова страна за пътуване от България и е място, което привлича с множество възможности, посочват от компанията. Арбан напомни, че Женева е седалище на много компании, а Швейцария е ски регион, който се харесва на мнозина. 
 
Wizz Air предлага 1,28 млн. места за продажба тази година. По думите на Арбан всяка година превозвачът се радва на увеличение на броя на пътниците.
 
„Имаме силен и постоянен растеж през последните 10 години. Трафикът в България също расте, като за десетилетие Wizz Air е превозила над 5,7 млн. пътници по маршрутите, минаващи през страната“, коментира Арбан.
“Благодарение на новите линии ще допринесем за създаването на повече работни места в туристическия сектор като цяло“, заяви още търговският директор на компанията.
 
От септември Wizz Air добавя и пети самолет към базата си в София. Компанията планира да увеличи честотата на летене до някои дестинации през 2015 г. Полетите от Лондон Лутън ще нараснат от 11 до 14 седмично, тези от и до Болоня и Ларнака – от 3 на 4. Полетите от и до Дубай ще се увеличат от 2 на 3 пъти седмично, както и тези от и до Малта.
 
„Така ще привлечем повече туристи към България, както и по-голям брой бизнес посетители“, коментира Арбан. По думите му над 10% от пътуващите с Wizz Air използват превозвача за бизнес пътувания.
 
На въпрос дали конкуренцията с Lufthansa по отношение на полетите до Мюнхен няма да е прекалено голяма, Арбан заяви, че двете компании са насочени към различни потребители. Докато Lufthansa обслужва повече бизнес пътници, които търсят повече връзки за полети до други дестинации, Wizz Air превозва предимно хора, които работят в Германия, както и тези, които пътуват за удоволствие. Не бива освен това да се забравя, че превозвачите използват различни летища в баварската столица.
 
WizzAir разполага с 18 бази в 10 страни, а до края на тази година ще отвори още две. Общият брой на служителите ѝ по света е 2200 души. Компанията оперира по 360 нискотарифни линии през 37 държави. В България WizzAir работи на три летища – в София, Бургас и Варна, като има пет, базирани тук, самолета. Пазарният ѝ дял е 21,7%, а маршрутите, които ще се обслужват от България през тази година, са общо 27 на брой. Другите големи играчи на пазара в България са Bulgaria Air и Lufthansa. 
Източник: Инвестор