XI ОТКРИТА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС НА КЛУБ „СТЕНДОВ МОДЕЛИЗЪМ” и “ЖП МОДЕЛИСТИ”

На 10 и 11 октомври, 2015 г. Клуб "Стендов моделизъм – България" и Сдружение "ЖП Моделисти" ще проведат своята единадесета открита изложба–конкурс. Тя ще се проведе отново в зала „Юбилейна” на ВТУ „Т. Каблешков”. Началото е от 11:00 на 10 октомври, а закриването ще бъде в 14:30 на следващият ден. Освен стендови модели ще можете да видите и радиоуправляеми и жп модели, които ще бъдат представени от клубовете – наши партньори. Представените модели ще бъдат разделени в състезателни категории, оценени от специално жури и наградне на закриването. Моделите се делят по мащаб(1/144, 1/72. 1/48 и др.)и видове (авиaция, бронетехника, кораби, влакове, фигури и др.). Оценяването става по електронен път на базата на сложен алгоритъм, обхващащ вай-разнообразни аспекти на модела като прецизност на изработката, боядисването и историческата достоверност. След компютърната обработка на оценките на журито се генерира автоматично класиране и се разпечатват грамотите на наградените участници.

Стендовият моделизъм представлява изработване на мащабно умалени модели и е едно занимателно и интересно хоби за всички възрасти. Ние се занимаваме с изработването на мащабни копия на самолети, танкове, автомобили, влакове, кораби и хора. Най-доброто място за демонстрация на нашето хоби са изложбите и една от основните дейности на клуба е провеждането на такива изложби с цел популяризирането на нашето хоби. До сега Клуб „Стендов моделизъм България” проведе 10 открити изложби-конкурс и една юбилейна, посветена на 100 годишнината на българската авиация. Последните четири изложби се проведоха в сътрудничество със Сдружение "ЖП Моделисти" и ВТУ "Т. Каблешков", които спомогнаха за въвеждане на специализирани ЖП и транспортни категории в изложбите ни на стендови модели. Всяка година географията на участниците в изложбата се разширява и успяваме да привлечем все повече сродни клубове и съмишленици от страната, Сърбия,  Македония, Гърция и Унгария. Нескрит интерес проявяваха и посланиците на Италия и САЩ в България към нашата дейност.

Ще можете да видите много модели на самолети, въртолети, камиони, коли, танкове, влакове, кораби, исторически фигури и събития и фантастика. Има и специални категории за начинаещи моделисти. Това е занимание подходящо както за деца, така и за техните родители и развива много полезни качества, а също така допринася и за пълноценен отдих от забързаното ни ежедневие. Заповядайте да прекараме заедно един хубав уикенд.

Организаторите отправят покана към всички желаещи да посетят изложбата.

Повече информация ще намeрите на сайтa www.scalemodelsclub.com