За пандемията, която приземи авиопарка, говори командир Райна Косева

Тя е влюбена в небето и в летенето вече 20 години

Редактор: Искра Ангелова

Пандемията от Ковид-19 спря хиляди полети, превърна летищата в призрачни.

За командир Райна Косева от националния превозвач “България еър” обаче, която е начело на екипажа, приземил самолет на летище “Хийтроу” при много силна буря в началото на годината, отминалата вече 2020 година е прекрасна, изпълнена с много споделени семейни мигове. 

За предизвикателствата в авиацията и любовта към летенето – говори командир Косева.СВЪРЗАНИБългария възобновява полетите от Великобритания и Северна Ирландия

“Промени се абсолютно всичко в авиацията, аз го свързвам с коронавируса, който приземи огромна част от авиопарка. Най-лошият момент, може би, беше, когато затвориха летищата, тъй като всичко беше неочаквано, човек като е свикнал на един начин на живот”, коментира командир Райна Косева.

Тя е влюбена в небето и в летенето вече 20 години. Изпълнява полети предимно в Европа. През 2020 за първи път вижда толкова пусти летища.

“За първи път в живота ми виждам такова нещо, аз никога не бих повярвала, че може да се случи. Ако някой ми беше казал, нямаше да му повярвам, че едно от най-натоварените летища като Хийтроу, ще бъде абсолютна пустош и ние ще бъдем единственият самолет, който прелита от София до Лондон, а в ефира ще срещнем един единствен самолет за 3 часа”, допълни тя.

В началото на годината, благодарение на изключителния си професионализъм и хладнокръвие, тя успешно приземява самолет на летище Хийтроу по време на бурята Киара. И въпреки че казва, че просто си е вършела работата, пътниците  ѝ ръкопляскат за успешното приземяване.

Признава, че адреналин има при всеки полет.

“Адреналинът го свързвам с някакви стресови ситуации, като ходя да скачам с бънджи, в работата по-скоро е рутина”, категорична е тя.

В личен план споделя, че 2020 е най-хубавата година. 

Източник: https://www.bgonair.bg/a/163-lyubopitno/213348-za-pandemiyata-koyato-prizemi-avioparka-govori-komandir-rayna-koseva

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…