Заместник-министър Красимир Папукчийски инспектира железопътния участък между Елин Пелин и Костенец

Поставих кратки срокове на изпълнителите и възложителя за подобряване на работните процеси по проекта „Модернизация на железопътната линия София – Пловдив: жп участък Елин Пелин – Костенец“. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски при извършване на внезапна проверка в жп участъка Елин Пелин – Костенец.

По време на обиколката зам.-министър Папукчийски констатира, че в последните месеци са забавени строително-монтажните дейности по ключовите жп отсечки. „Няма да позволим да бъде ощетен държавният бюджет, заради липсата на мобилизация от страна на строителите“, бе категоричен той.

Красимир Папукчийски изиска да му бъдат представени подробни анализи на работните програми, възможни рискове при изпълнение на строителните дейности, както и какви мерки ще бъдат предприети. В заключение зам.-министър Папукчийски отбеляза, че е важно да бъдат подобрени темповете на работа, за да се достигне до очаквания ефект за реализиране на проекта.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…