Започна премахването на тролейбусната контактна мрежа в Пловдив

В Пловдив екипи на общината започнаха поетапното премахване на тролейбусната контактна мрежа, която не се използва от години. Предстои демонтиране на съоръженията по бул. "Христо Ботев" до кръстовището на Аграрния университет, както и в района на това до Баня Старинна, съобщава БНР.

Премахването на съоръженията се извършва с общински средства и става възможно след приключването на дългите съдебни процедури между Община Пловдив и фирма "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев. През последните години имаше няколко инцидента, а най-тежкият беше през 2012 г., когато камион прекъсна жиците в района на Централна гара и загина жена.

По думите на кмета Иван Тотев общината ще предяви искане за средствата, които трябва да бъдат възстановени на общинския бюджет, защото собственикът в случая не е изпълнил предписанието.

Движението ще бъде спряно, когато започне работа в зоните до Сточна гара и Баня старинна като общинската администрация ще обяви навременно за точните дати и часове за промяна в трафика.

Източник : www.dnevnik.bg

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…