Започва ремонт на Терминал 1 на Летище „София“

От края на тази седмица стартират ремонтни дейности на Терминал 1 на Летище „София“, които трябва да приключат до 22 септември, става ясно от съобщение на сайта на аерогарата. Става въпрос за подмяна на настилката в салон „Заминаване“. Обновлението ще стане на три етапа, така че то няма да попречи на нормалното функциониране на пътническия терминал.
 
Ремонтните дейности няма да възпрепятстват достъпа до гишетата и търговските обекти на територията на Терминал 1. Заради тях за известно време гишето за информация ще бъде временно преместено. То ще се намира в западната част на салон „Заминаване“, се казва в съобщението на Летище „София“. За удобство на пътуващите ще бъде направен коридор, по който ще могат да стигат до гишетата за продажба на самолетни билети.
 
Припомняме, че преди време стана ясно, че Летище "София" може да се окаже с 99-процентно намаление на реалните си такси. Това стана след като правителството на Пламен Орешарски одобри промени в Наредбата за таксите за използване на летищата за обществено ползване и за аеронавигационно обслужване в Република България.
 
Отстъпката е определена след близо двугодишни допитвания до авиокомпаниите, които ползват летището, и се очаква да стимулира трафика.
Източник: Econ.bg
Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]