Започват предварителни проучвания по проекта за устойчива градска мобилност във Велико Търново

Започват предварителни проучвания по проекта за устойчива градска мобилност във Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.
За разработката има гарантирано финансиране от оперативна програма "Региони в растеж" в размер на 10 милиона лева, е уточнил кметът Даниел Панов. 
Очакването е мярката, по която ще може да се кандидатства, да бъде отворена до края на годината. 
Проучванията ще бъдат в три насоки – изграждането на паркинги, изготвянето на нова транспортна схема и осигуряване на екологични автобуси или електробуси. 
Ще бъдат анализирани също интензивността на трафика, възможностите за промяна на посоката на движение на определени улици и насочеността на пътникопотока в масовия градски транспорт. 
Започналото през миналата година оформяне на паркоместа в кварталите ще продължи с новите проекти за благоустрояването им.

Източник : www.bta.bg

Автомобилен транспорт

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – ИНОЕЪР И ИНОВАТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

На 14.01.21г. се състоя изложение на превозни средства по повод 120-годишнината на градския транспорт в София. Наред с разказите за транспорта от миналото, публиката се запозна и с планираните иновации […]

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]