Започват предварителни проучвания по проекта за устойчива градска мобилност във Велико Търново

Започват предварителни проучвания по проекта за устойчива градска мобилност във Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.
За разработката има гарантирано финансиране от оперативна програма "Региони в растеж" в размер на 10 милиона лева, е уточнил кметът Даниел Панов. 
Очакването е мярката, по която ще може да се кандидатства, да бъде отворена до края на годината. 
Проучванията ще бъдат в три насоки – изграждането на паркинги, изготвянето на нова транспортна схема и осигуряване на екологични автобуси или електробуси. 
Ще бъдат анализирани също интензивността на трафика, възможностите за промяна на посоката на движение на определени улици и насочеността на пътникопотока в масовия градски транспорт. 
Започналото през миналата година оформяне на паркоместа в кварталите ще продължи с новите проекти за благоустрояването им.

Източник : www.bta.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]