Заради рекордните жеги спират ТИРовете в област Русе

Въведена е забрана за движение на МПС с тегло над 20 тона по републиканската пътна мрежа в област Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
 
Ограничението е в сила и за движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по път II-21 Силистра-Русе, I-2 Разград-Русе и път II-23 Разград-Силистра. След 15 часа днес се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по път I-7 Силистра-Шумен и по път II-71 Силистра-Добрич. Ограничението се налага поради покачване на температурата.
 
По време на забраната тежкотоварните автомобилите изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.
 
Източник: www.novini.bg
ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]