ЗАВЪРШИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДВА НОВИ ПЪТНИ НАДЛЕЗА В ЖЕЛЕЗОПЪТНИЯ УЧАСТЪК БЕЗМЕР-ЗАВОЙ

Завършиха дейностите по изграждане на два нови пътни надлеза при с. Безмер и с. Кабиле. С реализацията на обектите се премахват част от пресичанията на едно ниво на железопътната с пътната инфраструктура, което ще повиши безопасността на железопътния транспорт.

В официалната церемония по рязане на лента участваха инж. Иван Бакалски – ръководител проект „Пловдив-Бургас, Фаза 2“ към ДП НКЖИ, инж. Красимир Димитров –  ръководител екип на консултанта „ЕЖИС – ЕТП – АйСиДжи“ ДЗЗД, представители на изпълнителя и други.

Стойността на договора е 5 559 404,99 лв. с ДДС, а негов изпълнител – „ЩРАБАГ“ ЕАД.

Цялостното реализиране на проекта „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас, Фаза 2“ ще допринесе за изпълнението на редица международни споразумения и инициативи. По-високата скорост и по-доброто качество на услугите ще спомогне за повишаване на конкурентоспособността на железопътния транспорт в сравнение с другите видове транспорт.

Проектът се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…