Жалби саботират търга за тол системата

Серията жалби срещу обществената поръчка за изграждане на тол система в България, обслужват чуждестранни превозвачи, които минават транзитно през България. Това каза председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров на среща с журналисти.

 

Той каза, че в момента транзитно преминаващите през страната ни тежки камиони плащат само 10 евро, докато в съседните ни страни таксите са 10 пъти по-високи. Затова се подават постоянно жалби срещу търга. Тази седмица е подадена и трета жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която за пореден път отложи набирането на оферти в търга за изграждане на тол системата. Тя е пусната от дружеството Пропърти Стан.

Предишните 2 жалби бяха пуснати от едно и също дружество – Мархинженеринг, като първата беше отхвърлена както в КЗК, така и във Върховния административен съд.

С новата жалба времето за приключване на процедурата ще се отложи с още няколко месеца за към края на годината.                                                                                 Източник : www.logistika.bg

 

 

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…