Жертви и десетки ранени след сблъсък на два влака в Чехия

Двама души загинаха, а седем са в критично състояние след катастрофа на два пътнически влака в Западна Чехия. Повече от 30 други са с наранявания, предаде Нова тв.

Инцидентът станал след като бързият влак от Мюнхен за Прага не се е съобразил със знак Стоп и се е ударил в пътнически влак.

Напълно смачкани са предните части на двата локомотива. Спасители все още издирват един изчезнал човек сред отломките.

В съобщение в Twitter чешкият транспортен министър Карел Хавличек посочи, че според уебсайта на Чешките железници едната от ударилите се машини е бързият влак от Мюнхен до Прага.

Няма данни за пострадали български граждани при влаковата катастрофа до град Домажлице, Пилзенска област в Чешката република. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Прага при инцидента тази сутрин са се сблъскали челно два влака – Western Express по направление Прага – Мюнхен, и чешки пътнически влак. При инцидента са загинали двамата машинисти и един пътник, петима души са в тежко състояние, а десетки са с по-леки наранявания. Ранените се транспортират в болници в Домажлице и Пилзен.

Посолството ни в Прага остава в постоянен контакт с чешките власти и е в готовност да окаже съдействие. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с българското посолство в Прага на телефони: 00420 222-212-011; 222-211-258; 222-211-259 и дежурен мобилен телефон в извънработно време: 00 420 774 790 991 както и на е-mail: embassy.prague@mfa.bg; bulvelv@volny.cz

Източник: http://epicenter.bg/article/Zhertvi-i-desetki-raneni-sled-sblasak-na-dva-vlaka-v-Chehiya/256313/7/0

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…