Жп мрежата все още в тежко състояние след обилните валежи

Движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната продължава да бъде прекъснато след обилните снеговалежи през последното дененонощие, съобщават от БДЖ.
 
Движението е преустановено в района на Соколово – Горна Оряховица поради липса на напрежение в контактната мрежа. Не се движат и влаковете в междугарието Самуил – Висока поляна – Хитрино.
 
Поради липса на напрежение в контактната мрежа е прекъснато и движението в районите Русе-Ястребово и Царева ливада – Габрово.
 
Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са по местата и работят по разчистване на трасетата, осигуряване на габарит и подаване на напрежение в контактната мрежа. 
 
Проблемен остава и жп участъкът Хасково – Димитровград, където е наводнен железният път, предаде агенция "Фокус". След отдръпване на водата, екипи ще започнат работа по възстановяване на по жп трасето. 
 
Създадена е организация за трансбордиране на пътниците с автобуси от Горна Оряховица до Дъбово и от Димитровград до Хасково. Предстои и осигуряване на автобуси за превоз на пътници между Русе и Каспичан.
Източник: Econ.bg
Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]

Въздушен транспорт

Летете пеша, бе!

Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично таксите за догодина. Ryanair ще преразгледа полетите си от София като маршрути и честотa Темата накратко Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично […]