Жп мрежата все още в тежко състояние след обилните валежи

Движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната продължава да бъде прекъснато след обилните снеговалежи през последното дененонощие, съобщават от БДЖ.
 
Движението е преустановено в района на Соколово – Горна Оряховица поради липса на напрежение в контактната мрежа. Не се движат и влаковете в междугарието Самуил – Висока поляна – Хитрино.
 
Поради липса на напрежение в контактната мрежа е прекъснато и движението в районите Русе-Ястребово и Царева ливада – Габрово.
 
Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са по местата и работят по разчистване на трасетата, осигуряване на габарит и подаване на напрежение в контактната мрежа. 
 
Проблемен остава и жп участъкът Хасково – Димитровград, където е наводнен железният път, предаде агенция "Фокус". След отдръпване на водата, екипи ще започнат работа по възстановяване на по жп трасето. 
 
Създадена е организация за трансбордиране на пътниците с автобуси от Горна Оряховица до Дъбово и от Димитровград до Хасково. Предстои и осигуряване на автобуси за превоз на пътници между Русе и Каспичан.
Източник: Econ.bg
ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]