1 млн. лева са щетите по жп инфраструктурата

 

Щетите от потопа върху ж. п. инфраструктурата са за стотици хиляди левове, а може да стигнат и до 1 милион. Това прогнозира шефът на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев в Симеоновград след инспекция на няколко засегнати участъка.
Най-тежко е положението по пъти 1 и 2 София – Бургас между гарите Михайлово и Калояновец. Както вече писахме, том пороят отнесе стотина метра от ремонтирания релсов път. „Липсват 150 м от баласта под линията между гарите Гълъбово и Любеново и релсите висят във въздуха, което е изключително опасно. Движението е спряно", добави началникът на НКЖИ . Поражения, но не толкова големи, имало и между Харманли и Любимец. Компанията щяла да разчита на помощ от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии освен собствените сили.
Вчера Ламбрев даде старт на строителството на 2 тягови подстанции и разширението на трета по трасето на "влака стрела" от Диитровград до Свиленград.
Все още е затворен за автомобили и пътят Симеоновград – Гълъбово заради преливането на река Съзлийка върху шосето. Не може да се пътува и в участъка Симеоновград – Димитровград, където пороят е отнесъл асфалта в 100-метрова полоса. Бедственото положение в трите общини остава до днес Гълъбово отмени бедственото положение, в Опан остава.

 

Източник: в-к 24 Часа, 09.09.2014г.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…