27-годишен шеметно се издигна до зам. кмет по транспорта на София

След близо четири месеца умуване кметът Йорданка Фандъкова посочи нов заместник по транспорта. От понеделник в креслото на уволнения заради корупционна схема за изработване на 60 спирки в началото на април Любомир Христов ще седне 27-годишният Евгени Крусев.

Въпреки крехката си възраст Крусев се хвали с богата биография, установи проверка на "Сега" в социалните мрежи и интернет. Завършил е Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия. През юли 2012 г. се е похвалил във "Фейсбук", че е станал "отличен бакалавър" – специалност "Обществени комуникации" в УНСС. През 2015 г. завършва магистратура в Шотландия със специалност "Транспортно планиране и инфраструктура". Има и следдипломна квалификация по управление на проекти.

Всичко това не е попречило на новия зам.-кмет да натрупа и солиден трудов стаж. Бил е стажант в БНР, а от януари до септември през 2012 г. е бил редактор на тема "Транспорт и горива" в сайта Publics.bg. През октомври 2012 г. Крусев вече участва в обучения за обществения транспорт като експерт на Центъра за градска мобилност, макар че по това време има само диплома по "Обществени комуникации". Не е ясно кога започва да работи в Столична община, тъй като от "Московска" вчера отказаха да разпространят трудовата му биография. Такава информация щяло да има в понеделник. Излиза обаче, че той е успявал да съвместява образование в чужбина с работа в ЦГМ.

"За съжаление, трябваше да освободя предишния заместник-кмет по транспорта, с когото работихме много добре. Обявих, че ще търся млад човек, който да има подходящото образование, квалификация и в същото време да бъде много работлив. Мисля, че това е профилът", съобщи Фандъкова. Крусев на свой ред посочи, че от кметството вече му е възложен плана и контрола на текущите ремонти в София. По думите му приоритет в работата му ще бъде планът за устойчива градска мобилност, включващ пешеходното и велосипедно придвижване на гражданите.

С ново ръководство на 28 юли се очаква да се похвали и Центърът за градска мобилност.

Източник : www.segabg.com