6 нови квартала на София стават с платено паркиране

Да се направи синя и зелена зона за платено паркиране в още шест квартала на София.  Такава идея имат районните кметове, а целта – да се сложи ред в паркирането, съобщава Нова тв. 
 
За момента идеята не е известна на повечето хора. За нея се разбра от разлепени бележки във входа на жилищни сгради, в които са обяснени идеите за новите платени паркоместа.
 
От общината увериха, че разширението на зоните ще бъде обсъдено с хората, които живеят в кварталите, преди да се вземе окончателно решение.
 
От Центъра за градска мобилност отрекоха да са изпращали такова предложение, но общинарите твърдят, че са го получили. А то е за няколко хиляди нови платени паркоместа, извън сегашните 16 000. Идеята е те да са в районите „Възраждане”, „Лозенец”, „Средец”, „Красно село”, „Триадица” и „Оборище”.
 
Преди две години жители на някои квартали сами поискаха зоните за платено паркиране да бъдат разширени. Остава обаче цялостният проблем с паркирането в центъра на София. 
 
В понеделник на заседание на транспортната комисия общинските съветници ще разгледат окончателното предложение на Центъра за градска мобилност за увеличаване на платените зони. На комисията от БСП ще предложат отделно общинско предприятие да поеме паркирането.
Източник: Economic.bg
ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]