9% повече пътници на Летище София през юли

Летище София е обслужило общо 362 800 пътници в двата летищни терминала през юли, с което е постигнато увеличение от 9% на годишна база, съобщиха от столичната аерогара.
 
Международните редовни линии остават с най-голям дял по брой обслужени пътници – 93%, и отбелязват ръст от 11% в сравнение с юли миналата година.
 
Общият брой на пътувалите по вътрешни маршрути е 21 480, което е с 12% по-малко от предходната година.
 
Ръст от 2% е регистриран в лятната чартърна програма, където броят на организираните туристи е 2 247.
 
Общо 3 901 са излетелите и кацнали самолети на столичното летище през юли, което е повишение от 4,3% на годишна база. Увеличението при международните редовни полети е 10% и е повлияно от по-големия брой полети на чуждестранните авиокомпании.
 
През изминалия месец на столичното летище са обработени общо 1 440 т карго и пощенски пратки, спрямо 1 518 т за същия месец на 2013 г., или понижение от 5,1%.
 
За цялото първо полугодие на 2014 г. Летище София отчете над 12% ръст на обслужените пътници, над 4% увеличение на самолетодвиженията, повишение с 4,5% на обработените пощенски пратки и нарастване с 2% на товарите, превозени по редовни международни линии.
Източник: Investor.bg
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]