Аржентина в битка с дефицит на горива

опашки по бензиностанциите в аржентина, поради дефицит на гориво
Недостиг на гориво в Аржентина

В последните дни Аржентина се сблъсква със сериозни проблеми по отношение на доставките на горива, което предизвика дефицит в много бензиностанции. Но какви стъпки предприема аржентинската петролна индустрия за справяне с кризата?

  • Причина за Недостига: Главната държавна рафинерия, принадлежаща на И Пе Ефе (YPF), спря производството си поради проблеми с плащанията за внос. Централната банка на Аржентина изпитва затруднения с резервите си от американски долари.
  • Реакция на И Пе Ефе (YPF): Компанията повиши доставките на горива с 30% към края на октомври, съгласно собствените си данни.
  • Подкрепа от Рафинериите: Големите петролни компании в страната обявиха планирашите увеличение на доставките с между 10 и 15%, като за целта включват допълнителни 4,000 цистерни. Очаква се напрежението да намалее след пристигането на седем петролни танкера.
  • Солидарност от Работниците: Синдикатът на петролните работници в аржентинското находище “Вака муерта” реши да отложи планираната си стачка, като жест към националната ситуация.