Асен Василев: Ник Събев няма да е предложение за транспортен министър, ако ние сме в управлението

Ник Събев няма да е предложение за транспортен министър, ако ние сме в управлението, обяви Асен Василев по време на среща на „Продължаваме промяната“ с представители на транспортния бизнес. „При нас всеки министър получи изключителна свобода да си избере екип, с който да направи реформите в своя сектор. Това беше мое искане, тъй както аз например не бих позволил на никой да ми се бърка в работата като министър. Очакванията към Ник (Николай Събев) бяха, че той ще може а прехвърли опита си от частния бизнес и изграждането на една голяма компания от нулата в сформирането на добър екип в транспортното министерство. За съжаление това не се получи.“, коментира Василев. Според него ако пак се стигне до това ПП да предложат транспортен министър това ще бъде по-консенсусна и диалогична фигура.

На срещата бяха обсъдени и най-належащите проблеми пред сектора, както и бяха коментирани различните решения на правителството на Кирил Петков, които са дали отражение върху транспортния сектор.

Необходимостта от по-адекватна и оптимизирана администрация, решаване на проблемите чрез диалог и недостигът на кадри в транспорта бяха най-коментирани по време на срещата.

„Няма как да се постигне добра корпоративна култура в служителите на железниците, ако те не получават адекватно заплащане. По-доброто обслужване на клиентите може да бъде постигнато от служители, които са достатъчно финансово осигурени, за да мислят за качеството на обслужване“, коментира Стоян Новаков, кандидат-депутат от „ПП“ и бивш зам.транспортен министър. Според него една от първите задачи на новото правителство трябва да бъде да се намерят средства за ударно вдигане поне с 30% на заплатите на железничарите, като с приоритет трябва да бъде експлоатационният персонал.

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…