“Автомагистрали” ще преформатира инхаус договорите

Държавната компания “Автомагистрали” ще преформатира по един или друг начин инхаус договорите за достроияването на магистрала “Хемус”, скоростния път Видин – Ботевград и укрепването на 84 свлачища. Това съобщи председателят на Управителния съвет на държавната фирма Десислава Христова пред бТВ.

Тя уточни, че се търсят правни механизми, чрез които сегашните доставчици на техника, материали и специфични дейности ще станат подизпълнители на “Автомагистрали”.

Това са поискали десетките строителни компании, защото по думите на Христова, на тях им трябвали референции, че са строили на магистрали, каквито сега няма да получат.

Целта е да излезем на светло, каза Десислава Христова. Тя не успя да обясни защо допреди 4 месеца предишното ръководство е можело да плаща по инхаус договорите, а сега се твърди, че това е незаконно.

Строителството на първите три лота на магистрала “Хемус” до разклона за Плевен/Ловеч продължава, каза Христова. За останалите няма издадени разрешения за строеж, а за два участъка след Велико Търново има дори проблеми с трасето.

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…