Банкерката Цветелина Бориславова лично посрещна новия си кораб в Бургас

 

Фирма на банкерката Цветелина Бориславова е собственикът на пасажерския кораб Mirilio, който сега е прекръстен на "Дружба".

Това съобщава руският сайт korabli.eu. Бизнесдамата лично посрещнала на 30 юни сутринта кораба, когато той акостирал под български флаг в 9.36 часа в Бургас. Плавателният съд ще действа като ферибот и ще обслужва възтановената линия Бургас-Поти-Новоросийск.

Бориславова купила кораба "на старо" от Испания, където кръстосвал между Канарските острови, Палма де Майорка, Барселона, Менорка, Ибиза.

Плавателният съд е построен през 2002 г. от испанска компания в Севиля. Дължината му е 180 метра, а газенето 5.8 метра. Собственик на кораба е "Фиш порт", което вече се казва "Порт България Уест".

Неотдавна рибарското пристанище в Бургас бе купено от дружеството на Бориславова "СиЕсАйЕф". Според източници в Министерството на транспорта вече е внесен план за промяна на статута му и то да стане специализиран ро-ро терминал. Оператор на кораба е "ПБ Мениджмънт", собственост на Порт България Уест.

Според експерти подобен кораб на старо струва няколкостотин милиона евро. Като нов един круизен кораб струва между 500 милиона и 1 милиард евро.

Източник: http://www.klassa.bg, 07.07.2014г.

Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]

Въздушен транспорт

Летете пеша, бе!

Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично таксите за догодина. Ryanair ще преразгледа полетите си от София като маршрути и честотa Темата накратко Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично […]