БДЖ пуска онлайн билети за още 6 бързи влака

 

Още шест бързи влака вече са включени в онлайн системата за резервация и продажба на билети на БДЖ, съобщиха от компанията.

Това дава възможност на клиентите на националния железопътен превозвач да купуват билети онлайн за влакове, които пътуват по направленията София – Благоевград – София, Пловдив – Варна – Пловдив и София – Варна – София. Системата за онлайн резервации и продажба на билети стартира пилотно с дванадесет влака, движещи се по основните маршрути в страната.

От началото на системата на 20 декември 2013 г. до момента са се регистрирали близо 19 500 потребители. Продадените онлайн билети са 6 900, като 4 000 от тях са за пътуване с новите спални вагони.

Онлайн системата на БДЖ предлага лесен начин за покупка на билет, независимо от местонахождението на клиента, като позволява визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Закупените електронни билети са поименни с цел гарантиране на уникалността им, като към всеки от тях се генерира индивидуален Aztec код за потвърждение на данните. По време на пътуването, разпечатаният превозен документ се валидира от кондуктор с PDA устройство, чрез сканиране на генерирания Aztec код.

Особено удобна за клиентите е възможността да се купуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство, подчертават още от БДЖ.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdz.transportinfo.bg

Източник: http://society.actualno.com, 30.09.2014г.

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…